Canalul Suez - o afacere pentru investitorii și constructorii români

324
Canalul Suez - o afacere pentru investitorii și constructorii români - canalsuez-1389113848.jpg

Articole de la același autor

Canalul Suez va avea un nou master plan. Egiptul a invitat 14 consorții să liciteze pentru ela-borarea lui. Canalul Suez este cea mai rapidă cale de transport între Europa și Asia și aduce venituri de circa 5 miliarde de dolari pe an. Importanța acestei surse de valută a crescut după revolta populară din 2011, care a făcut ca Egiptul să piardă turiștii și investitorii străini.

Egiptul vrea să transforme cei 76.000 de kilometri pătrați din jurul canalului într-un centru industrial și logistic internațional, să relan-seze economia, după mai mult de trei ani de criză economică și politică.

Consorțiile calificate vor putea să cumpere documentele de licita-ție între 8 și 23 ianuarie. Consorțiul câștigător va avea la dispoziție 6 luni pentru a elabora master planul.

În luna noiembrie, Egiptul va găzdui o conferință internațională pentru investitori și, la începutul anului 2015, va începe construcția infrastructurii, în cadrul centrului industrial și logistic.

Proiectul egiptean prezintă un mare interes pentru economia României. Viitorul centru industrial și logistic internațional de pe malurile Canalului Suez va atrage fluxuri de mărfuri din și spre portul Constanța. Pe de altă parte, oamenii de afaceri români ar putea să participe la acest uriaș proiect, în calitate de investitori, de constructori sau de furnizori de materiale de construcții și echi-pamente. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5378 secunde