Campanie internațională pentru curățarea plajelor și țărmurilor

244
Campanie internațională pentru curățarea plajelor și țărmurilor - campaniecuratireplajesitarmuri-1569009321.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 19 august 2019, a fost lansată campania #EUBeachCleanUp, prin care personalul instituțiilor Uniunii Europene se alătură comunităților locale pentru a curăța deșeurile marine. Campania se va desfășura până în luna octombrie, punctul ei culminant fiind sâmbătă, 21 septembrie, de Ziua internațională a curățării țărmurilor, când se vor desfășura acțiuni în peste 80 de țări, de pe toate continentele locuite.


Anul acesta, campania implică mii de cetățeni de toate vârstele, mobilizați mai ales prin intermediul rețelelor sociale, cu apelul: "Veniți și alăturați-vă nouă pe plaja dumneavoastră!" 


Evenimentele sunt organizate de ambasadele UE și de birourile ONU din întreaga lume, împreună cu autorități, școli, ONG-uri și întreprinderi private locale. Prin intermediul campaniei, UE și partenerii ei doresc să implice publicul și să crească gradul de informare, în special în rândul copiilor și al tinerilor. Cu ocazia colectării deșeurilor de pe plajă, oamenii vor recunoaște multe articole de unică folosință: bețișoare cu vată, paie, pungi din plastic sau tacâmuri… Participarea la eveniment poate stimula schimbarea de comportament pe termen lung. 


În fiecare an, 8 milioane de tone de deșeuri din materiale plastice ajung în mare, iar simpla curățare a plajelor nu va rezolva singură această provocare majoră. Prevenirea are o importanță majoră. Acesta este motivul pentru care UE a adoptat Strategia europeană pentru materialele plastice într-o economie circulară împreună cu măsuri legislative menite să reducă producția și consumul a 10 obiecte de plastic de unică folosință care se întâlnesc cel mai adesea în deșeurile marine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3472 secunde