Campanie de informare pentru protecția românilor care muncesc în străinătate

155
Campanie de informare pentru protecția românilor care muncesc în străinătate - campaniedeinformarebun2-1616435349.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au semnat un protocol de colaborare în vederea informării lucrătorilor sezonieri în ceea ce privește drepturile pe care le au și condițiile de muncă din țările de destinație.

Având în vedere numărul mare de români care se deplasează în afara țării, pentru a lucra ca sezonieri, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a demarat campania „Ești lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile” și a elaborat un plan de acțiuni pentru informarea și protecția cetățenilor care migrează în scop lucrativ.

Scopul acestei campanii este de a diminua riscurile și vulnerabilitățile cu care această categorie de lucrători s-a confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiții ilegale și a lipsei de informații privind legislația specifică a țărilor în care merg.

Protocolul încheiat între cele două instituții prevede ca Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să asigure sprijinul necesar pentru distribuirea pliantelor de informare care fac parte din campanie, în punctele de plecare ale lucrătorilor, precum și să faciliteze difuzarea spoturilor de informare în gări, aeroporturi, stații de metrou, acolo unde există sisteme video.

De asemenea, pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi creată o secțiune specială destinată 
campaniei de informare a lucrătorilor sezonieri. Un document similar va fi semnat cu Ministerul de Interne în cursul acestei săptămâni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5074 secunde