Campanie de calificare și clasare a cabalinelor

278

Articole recomandate

În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie participă la Comisia Națională de Clasare și Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.


Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori pe an sau ori de câte ori este nevoie, în cadrul hergheliilor de stat și a depozitelor de armăsari, precum și în cadrul hergheliilor private, prin examinarea și evaluarea fiecărui exemplar înscris la clasare și stabilirea clasei de bonitare.


Pentru asigurarea patrimoniului genetic național, cele mai bune exemplare de cabaline din fiecare rasă care au susținut probe de calificare vor fi promovate în categoria Herghelia Națională.


Scopul acestor acțiuni este de a verifica respectarea tehnologiei de creștere și a programelor de ameliorare pe rase, de a menține și promova reproducția celor mai valoroase exemplare, în vederea îmbunătățirii performanțelor zootehnice a cabalinelor de rasă, precum și de a crește competitivitatea acestora, pe plan intern și internațional.


De asemenea, cu această ocazie sunt verificate toate documentele zootehnice în ceea ce privește corectitudinea și veridicitatea înscrisurilor din acestea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9897 secunde