€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Camioanele vor avea cabine aerodinamice

Ştire online publicată Sâmbătă, 25 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Începând cu data de 1 septembrie 2020, pe drumurile europene vor începe să circule camioanele cu cabine rotunjite. Consiliul Uniunii Europene a aprobat la mijlocul acestei săptămâni introducerea mai rapidă a acestui model mai sigur și mai ecologic.
Decizia adoptată de miniștrii transporturilor modifică normele privind dimensiunea maximă a camioanelor, devansând data care permite o lungime mai mare pentru o parte frontală mai rotunjită, fără a se reduce spațiul pentru încărcătură. 


Noua generație de cabine va fi mai sigură, mai eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil și mai confortabilă pentru șoferi. Partea frontală mai alungită a cabinei va reduce unghiurile moarte ale șoferilor, astfel încât aceștia vor avea o mai bună vizibilitate asupra utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii și bicicliștii. Aceasta va reduce totodată pagubele sau vătămările corporale ale altor participanți la trafic produse în caz de coliziune. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, acest lucru ar putea duce la salvarea a până la 500 de vieți pe an, în principal în rândul pietonilor și al bicicliștilor din zonele urbane.


Se preconizează că rezistența redusă a aerului va scădea consumul de combustibil cu până la 10%. Reducerea emisiilor va contribui la combaterea schimbărilor climatice.
Înainte de a putea fi introduse pe piață, cabinele aerodinamice trebuie să îndeplinească cerințele de omologare de tip necesare. Acestea vor intra în vigoare până la 1 noiembrie 2019. 
        
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7689 secunde