Camera Agricolă Constanța: Candidații și-au aflat ordinea pe buletinele de vot

272
Camera Agricolă Constanța: Candidații și-au aflat ordinea pe buletinele de vot - tragerilasortibuletinevot-1349618441.jpg
Direcția pentru Agricultură a fost, spre sfârșitul săptămânii trecute, gazda tragerilor la sorți a ordinii de pe buletinele de vot a candidaților pentru Colegiul Județean al Camerei Agricole Constanța.


Chiar dacă alegerile ar fi trebuit să aibă loc în câteva săptămâni, acestea au fost însă amânate, cel mai probabil pentru luna aprilie a anului viitor. Argumentul care a stat la baza proiectului de ordonanță de urgență care a făcut oficială această devansare este faptul că termenul avut la dispoziție pentru îndeplinirea formalităților privind înscrierea Camerei Agricole Naționale și a camerelor agricole județene în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială își au sediul este insuficient.

Inițial, data alegerilor a fost stabilită pentru 7 octombrie, iar ulterior a fost amânată pentru 21 octombrie. Noul proiect prevede însă ca aceste alegeri să aibă loc în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a ordonanței. Un alt argument, pe care fermierii îl con-sideră mai mult sau mai puțin relevant, este evitarea suprapunerii campaniei electorale pentru alegerile membrilor colegiilor camerelor județene cu cea pentru alegerile parlamentare.

"Eu consider că aceste camere agricole vor fi benefice pentru agricultori pentru că vor fi mai aproape de fermieri, vor fi sedii în sate, comune, și vor da rezultate. Toți fermierii vor avea un punct de informare mai aproape de ei. Vor fi reprezentanți mult mai bine", a precizat directorul Direcției Agricole, Boris Parpală.

Președintele Comitetului Județean de Inițiativă pentru înființarea Camerei Agricole Județene, Ionel Togan, cel care, alături de directorul direcției Agricole, a tras la sorți candidații, a explicat că cei peste 13.300 de fermieri cu drept de vot vor primi în sală, la votare, nouă bule-tine și vor trebui să pună ștampila pe fiecare în parte.

25 de candidați vor face parte din Colegiul Județean al Camerei Agricole. Acesta va fi format din zece repre-zentanți ai asociațiilor, doi reprezentanți ai cooperativelor agricole, doi reprezentanți ai patronatelor, dar și doi reprezentanți ai sindicatelor. Apoi, în acest Colegiu vor mai fi câte un reprezentant pentru cercetare-învățământ, un reprezentant pentru medicii veterinari și unul pentru păduri. De asemenea, nu lipsesc nici reprezentanții fermierilor individuali și ai fermierilor individuali sub 30 de ani, cu câte trei locuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2669 secunde