Călin Popescu-Tăriceanu cere măsuri pentru irigarea culturilor agricole

316
Călin Popescu-Tăriceanu cere măsuri pentru irigarea culturilor agricole - ddd-1586596757.jpg

Articole recomandate

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, solicită Guvernului să ia măsuri pentru irigarea culturilor agricole, în contextul unei ierni trecute secetoase, și critică faptul că Ordonanța militară prin care se interzice exportul cerealelor "vine târziu", potrivit Agerpres.

"Ordonanța militară prin care se interzice exportul cerealelor vine târziu. În primul rând, pentru că cine a avut de exportat, a exportat cu complicitatea Guvernului Orban. În al doilea rând, pentru că nu mai e nimic de exportat pentru că rezervele României au scăzut sub cifra critică de 10%. Am atenționat încă de acum 2 luni că iarna moale care ne-a adus facturi mici la întreținere a fost doar pe jumătate o veste bună. Partea proastă, la care puțini ne-am gândit, este că lipsa de zăpadă mărește deficitul de umiditate din sol și implicit taie din bogăția recoltelor", a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, "nu este târziu să mai salvăm ceva din recolta acestui an, dar asta înseamnă ca Guvernul să ia măsuri astfel încât apa să ajungă în canalele de irigații și pompele să înceapă să funcționeze".

Senatorul ALDE propune și soluția utilizării pompelor folosite la inundații pentru a aduce apa în canalele pentru irigații. "Să fie mai puțin preocupați să încaseze bani pe apa pe care o dau fermierilor, pentru că e de la Dumnezeu și nu de la Palatul Victoria, și să înceapă să irige câmpurile. Dacă nu au suficiente pompe, să caute în diferitele depozite unde au pompe pe care le-au folosit la inundații. Atunci le-au folosit să scoată apa, acum pot să le folosească în sens invers. Ar ajuta și plata subvenției la timp către fermieri sau măcar fără întârzieri. Hai că se poate! Dacă stăm mai puțin pe la televizor și mai mult la muncă!", a mai scris Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde