Cadavrele păsărilor și animalelor vor fi incinerate la Constanța

1397
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța va avea, în sfârșit, după mai bine de patru ani de așteptare, un incinerator propriu.
Potrivit directorului DSVSA, Romeo Lazăr, la începutul săptămânii viitoare incineratorul va fi legat la rețeaua de gaze și vor avea loc primele probe tehnologice. Acest lucru a tot fost amânat, din cauze ce nu țin de instituție, chiar dacă aceasta deținea toate avizele necesare, iar lucrările la noul corp au fost finalizate în toamna anului trecut.
Investiția a fost una destul de costisitoare, care practic s-a întins pe mai bine de doi ani. Utilajul propriu-zis a fost achiziționat de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în 2008, prin intermediul unui program Phare, iar construcția spațiului necesar s-a făcut abia în 2010, din cauza lipsei fondurilor.
Clădirea în care se afla vechiul incinerator era prea mică și nu corespundea normelor, așa că a fost nevoie de construirea alteia. Potrivit reprezentanților DSVSA Constanța, aceasta a costat în jur de 250.000 lei, bani care au venit de la bugetul de stat.
Incinerarea cadavrelor păsărilor și animalelor suspectate de anumite boli, precum și produsele provenite din laboratorul instituției s-a făcut, în toți acești ani, la un incinerator privat din Agigea, și nu pe bani puțini. Acum însă cheltuielile pentru această operațiune vor scădea simțitor. "Nu vom mai avea costuri. Doar plătim cantitatea de gaz necesară pentru incinerare", a precizat directorul DSVSA Constanța, Romeo Lazăr. De asemenea, nu se va mai pune problema transportului.
Capacitatea de ardere a incineratorului este de 50 de kg pe oră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6034 secunde