BVB salută măsurile luate pentru susținerea pilonului doi de pensii

360
BVB salută măsurile luate pentru susținerea pilonului doi de pensii - bvbsalutamasurileluatepentrusust-1559328270.jpg

Articole de la același autor

Bursa de Valori București, instituție fundamentală a pieței de capital, salută, printr-un comunicat de presă, modificarea prevederile OUG 114 din decembrie 2018 cu privire la pilonul doi de pensii.


"Salutăm deschiderea spre dialog și consultări de care au dat dovadă reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și Autorității de Supraveghere Financiară și apreciem în mod deosebit modul în care au luat în calcul semnalele trase de reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în piața de capital. Felicităm, de asemenea, Asociația pentru Pensiile Administrare Privat din România și toate părțile implicate pentru contribuția în tot acest proces consultativ. Noile modificări aduse OUG 114 reprezintă o măsură concretă în direcția bună. Investitorii au nevoie, însă, de predictibilitate și stabilitate legislativă și urmăresc cu deosebită atenție acțiunile decidenților politici ce influențează mediul economic și evoluția companiilor listate.


Fondurile de pensii reprezintă investitori instituționali puternici care investesc masiv în economia românească. Prin clarificarea situației acestora, piața de capital locală, în care activează companii românești ce reprezintă valoric peste 10% din produsul intern brut al României, poate reintra într-o zonă de normalitate și își poate relua ascensiunea spre o eventuală promovare la statutul de piață emergentă", se arată în mesaj. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6486 secunde