Bursele au avut câștiguri importante după victoria lui Joe Biden

260
Bursele au avut câștiguri importante după victoria lui Joe Biden - 646x4045-1604948440.jpg

Articole recomandate

Bursele europene au avut luni căștiguri importante, în urma victoriei proiectate a lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA și a știrii pozitive despre vaccinul anti-COVID, venită de la Pfizer, relatează CNBC.


Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 4% după-amiază devreme, acțiunile companiilor de călătorii și de agrement urcând cu până la 9%, conform Mediafax.


Piețele europene vin în siajul burselor internaționale, pe măsură ce investitorii au reacționat la victoria democratului Joe Biden în fața lui Donald Trump în cursa prezidențială a SUA.


Acțiunile au primit un impuls suplimentar după ce compania farmaceutică americană Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech au declarat că vaccinul lor împotriva coronavirusului are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19 în rândul celor fără dovezi de infecție anterioară.


Acțiunile din Asia-Pacific au înregistrat, de asemenea, câștiguri mari luni, iar acțiunile din SUA păreau gata să intre în vârtejul post-electoral, pe măsură ce tranzacțiile futures au crescut în timpul dimineții.


Bursa de la Madrid afișa un plus de 7,25%, cea din Paris de 6,82%, la Frankfurt indicele DAX a urcat cu 5,52% iar AEX din Amsterdam cu 3,31%.


La București indicele BET arăta o creștere de 2,45%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5801 secunde