Buletin agrometeorologic. Ce le rezervă agricultorilor această săptămână

102
Buletin agrometeorologic. Ce le rezervă agricultorilor această săptămână - porumb-1377501951.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat buletinul agrometeorologic, valabil până pe 30 august. Veștile sunt bune și nu prea. Astfel, potrivit ANM, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm în cultura neirigată de porumb, va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (seceta pedologică puternică și extremă), în majoritatea regiunilor agricole.

Local în nord-vestul Munteniei și al Olteniei, sudul Transilvaniei, aprovizionarea cu apă a solului se va încadra în limite satisfăcătoare.

În stratul de sol 0-20 cm / ogor, conținutul de apă va înregistra valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în aproape toată țara, cu excepția unor suprafețe agricole din nord-vestul Olteniei și al Munteniei, sudul Transilvaniei, unde rezerva de umiditate din sol se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim.

Starea de vegetație a culturilor agricole

Pe fondul stresului hidric asociat cu cel termic din aer și sol, starea de vegetație la culturile prășitoare se va menține medie și slabă, îndeosebi pe suprafețele agricole afectate de seceta pedologică, semnalându-se ofilirea, uscarea parțială/totală a aparatului foliar, boabe șiștave la porumb și semințe seci la floarea-soarelui, precum și

forțări stadiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.405 secunde