Bugetul UE va relansa creșterea economică și locuri de muncă

117
Bugetul UE va relansa creșterea economică și locuri de muncă - bugetuluevarelansa-1499332489.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție propusă de către Siegfried Mureșan (RO, PPE), raportor pentru bugetul UE din 2018, rezoluție care cuprinde principiile de urmat pe parcursul negocierilor pentru buget cu Consiliul. 


Rezoluția a fost adoptată cu 445 de voturi pentru, 144 împotrivă și 80 de abțineri. 


În textul rezoluției, euro-deputații:


- salută propunerea de majorare a bugetului pentru programele Horizon 2020 (cercetare), Facilitatea Connecting Europe/Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) (infrastructură) și Erasmus+ (educație);


- regretă că importanța și urgența chestiunii migrației și a crizei refugiaților "nu este în concordanță cu reducerile semnificative" a fondurilor și programelor dedicate;


- iau act cu satisfacție de inițiativele UE în domeniul cercetării legate de apărare, care "vor contribui la realizarea unor economii de scară în sector", dar care "ar trebui să fie finanțate din fonduri suplimentare și nu ar trebui să fie în detrimentul programelor existente".


Siegfried Mureșan (RO, PPE), raportorul pentru bugetul UE din anul 2018 a declarat:


"În cea ce privește creșterea economică și locurile de muncă, dorim să utilizăm resursele limitate ale bugetului UE pentru a ne face economia mai puternică și mai competitivă, deci, dorim consolidarea inovării, infrastructuri, IMM-urilor și a programului Erasmus+, pentru că acest lucru sprijină, de asemenea, mobilitatea forței de muncă în Europa, sprijină tinerii.


A doua prioritate, securitatea și siguranța cetățenilor, este importantă pentru că nu poate fi vorba de creștere și de locuri de muncă fără siguranță. Dacă oamenii nu se simt în siguranță în Europa, atunci nu există nici mobilitate, nici investiții. Pentru a îndeplini acest obiectiv, am dorit să vedem întărite agențiile UE care au responsabilități în domeniul justiției și afacerilor interne.
Parlamentul European nu va accepta reduceri automate ale tuturor liniilor bugetare - ale tuturor rubricilor bugetare - așa cum a făcut Consiliul în ultimii ani."


Consiliul își va prezenta în curând poziția sa informală și pe 13 iulie vor avea loc primele discuții între cele trei instituții europene: Parlamentul și Consiliul - cele două instituții cu autoritate bugetară - și Comisia Europeană. 


Discuțiile se reiau în septembrie, pentru a se ajunge la un acord înainte de finalul anului. Parlamentul și-a adoptat prioritățile pentru bugetul UE pentru 2018 pe 15 martie 2017.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9494 secunde