Bugetul de stat și legile reformiste vor fi prezentate Parlamentului

138
Bugetul de stat și legile reformiste vor fi prezentate Parlamentului - bugetuldestatsilegilereformistev-1611859626.jpg

Articole de la același autor

Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 va fi prezentat Parlamentului săptămâna viitoare. Premierul Florin Cîțu a precizat că bugetul este construit în jurul unei ținte de deficit de 7% și va fi însoțit de „reforme care au fost amânate 30 de ani”, de modificarea unor „măsuri care au avut un efect devastator, distrugător pentru finanțele publice în ultimii ani”.

În ce constau reformele? Acestea au ca obiect companiile de stat, Legea salarizării, Legea pensiilor, eliminarea unor cheltuieli ineficiente din buget, a afirmat primul ministru. Drept urmare, este de așteptat ca, odată cu proiectul Legii bugetului de stat, Guvernul să pună pe masa Parlamentului și proiectele legilor reformiste.

În premieră, pentru prima oară în ultimele trei decenii se va introduce bugetarea multianuală. Bugetul pentru anul 2021 are și o altă miză. „Este important pentru noi, ca, prin acest buget, să menținem încrederea pe care am construit-o și am câștigat-o anul trecut, încredere din partea Comisiei Europene, a investitorilor străini, a agențiilor de rating. De aceea este un buget foarte important. Este un buget care, în același timp, trebuie să susțină relansarea economiei, este un buget care pune bazele unei economii puternice în perioada următoare, 2021-2024”, a afirmat primul ministru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6996 secunde