Brânza românească nu impresionează Europa. Cu laptele stăm și mai rău…

162
Brânza românească nu impresionează Europa. Cu laptele stăm și mai rău… - ddd-1580460991.jpg

Articole recomandate

Germania a fost în 2018 cel mai mare producător de brânză din UE, cu o cantitate de 2,2 milioane tone sau 22% din totalul UE, urmată de Franța (1,9 milioane tone) și Italia (1,3 milioane tone), arată datele publicate vineri de Eurostat și citate de Agerpres. România se află undeva la jumătatea clasamentului, cu o producție de 96.000 de tone, fiind devansată de țări mai mici precum Lituania (101.000 de tone), Cehia (130.000 de tone), Austria (202.000 de tone) sau Grecia (219.000 de tone),

Când vine vorba de producția de lapte de vacă în rândul statelor membre, Danemarca este pe primul loc, cu o producție anuală de 9.851 kilograme pentru fiecare vacă, pe ultimul loc fiind România cu 3.279 de kilograme pentru fiecare vacă. Randamentul mediu în UE a continuat să crească în 2018 ajungând la 7.280 de kilograme pentru fiecare vacă.

Din cele 156,8 milioane de tone de lapte procesate în UE, fabricile de lactate au produs 10,3 milioane tone de brânză și 2,4 milioane tone de unt, aceste produse utilizând două treimi (67%) din cantitatea totală de lapte pusă la dispoziția fabricilor de lactate. Uniunea Europeană a mai produs și 30,1 milioane lapte de băut și trei milioane tone de lapte praf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4408 secunde