Board-ul FMI a aprobat a șasea revizuire a acordului cu România, disponibilizând 514 milioane euro

129
Board-ul FMI a aprobat a șasea revizuire a acordului cu România, disponibilizând 514 milioane euro - fmi-1348850464.jpg
Board-ul FMI a aprobat astăzi cea de-a șasea revizuire a acordului preventiv cu România, disponibilizând a șaptea tranșă, în valoare de 430 milioane DST - drepturi speciale de tragere (514 milioane euro), din suma totală de 3,5 miliarde euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Astfel, suma totală pusă la dispoziția României până în prezent de la începutul acordului cu FMI este de 3,1 miliarde euro.

O misiune a FMI s-a aflat la București în perioada 31 iulie - 14 august pentru cea de-a șasea evaluare a acordului preventiv cu România, la discuții fiind prezenți și reprezentanții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale.

La încheierea negocierilor, șeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, afirma că aprobarea celei de-a șasea evaluări a acordului preventiv în board-ul director al FMI este strict condiționată de implementarea a patru măsuri, care cuprind majorarea prețului la gaze pentru populație și companii de la mijlocul lunii septembrie, plata arieratelor de la autorităților locale, începerea procesului de privatizare a Oltchim și lansarea procedurilor pentru vânzarea a 15% din Transgaz.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Economie : Euro s-a apreciat considerabil
Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Economie : Dolarul american coboară spre 3,50 lei
Pagina a fost generata in 1.6722 secunde