BNS dezleagă câinii protestelor de stradă

188
BNS dezleagă câinii protestelor de stradă - bns-1393614320.jpg

Articole de la același autor

Pe lista revendicărilor se află problemele portului Constanța, Poștei Române, ale CEC, sectorului energetic și industriei auto 
Prima acțiune de protest va avea loc la începutul lunii martie, la nivel național


Blocul Național Sindical își scoate "trupele" în stradă. Prima acțiune de protest - un "cadou" de Mărțișor pentru Guvernul Ponta - va avea loc la începutul acestei luni. Amănuntele vor fi făcute publice pe data de 4 martie. Vor urma alte și alte acțiuni la nivel național, în cascadă. La ele vor participa lucrători din toate sectoarele economice, din companii private și de stat. 
Momentul a fost ales strategic. Pe 25 aprilie se dă startul în campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Vă dați seama că Guvernul Ponta și Uniunea Social - Democrată, aflată la putere, nu au nevoie de agitație, de zurbă tocmai acum. Dacă muncitorimea iese în stradă și strigă împotriva lor, toată propaganda lor electorală nu va mai valora nici cât o ceapă degerată. Oricât se vor strădui agitatorii să convingă electoratul că țara o duce de minune și nu mai poate de grasă și frumoasă, nu vor reuși să-l facă să-i voteze pe candidații Puterii.
De ce protestează BNS? Ce vrea să obțină de la Cabinetul Ponta? "Pomelnicul" revendicărilor, pe care sindicatele le vor soluționate "în regim de urgență", este cât Dunărea de lung și de lat. 
BNS îi reamintește Executivului că reprezintă interesele a 150.000 de lucrători din companiile Dacia Renault, Ford Craiova și din societățile dezvoltate pe orizontală, care produc componente și subansamble auto. Pentru cele două platforme industriale, atenționează sindicatele, autostrada Pitești-Sibiu este vitală. De ea depind competitivitatea pe piață, locurile de muncă și veniturile angajaților. Confederația îi cere guvernului să ia măsuri de urgență pentru a asigura construcția tronsonului de autostradă Pitești - Sibiu.
Sindicatele acuză "bătaia de joc cu care este tratat sectorul energetic", faptul că soluțiile avansate de ele (cu surse de finanțare și potențiali parteneri care pot sprijini o dezvoltare sustenabilă) s-au lovit de dezinteresul guvernului.
Printre propunerile avansate și ignorate se numără programele alternative de creare de locuri de muncă în Hunedoara și Mehedinți, precum și soluțiile de salvare a locurilor de muncă și de stimulare a investițiilor în Valea Jiului.
"Indiferent că este vorba de zona extractivă, de zona de producție, de transport, de distribuție sau de servicii, este inadmisibilă lipsa aceasta de interes din partea guvernului și fuga permanentă de decizii. Probabil că situația actuală este convenabilă unor grupuri de interese, unor "băieți deștepți", care profită financiar și care au legături strânse cu clasa politică" - susține conducerea BNS,
Sindicatele acuză managementul defectuos al Companiei Naționale Poșta Română, devalizarea ei și pierderea a 4.000 de locuri de muncă în 2013. Ele atenționează că Poșta va continua să concedieze lucrători în cursul acestui an.
BNS apreciază că lipsa unei strategii guvernamentale de dezvoltare a producției de apărare, a sectorului energetic, de IT și telecomunicații, face ca viitorul lor să fie incert, cu risc de șomaj și sărăcie. 
Sindicatele ies în stradă și pentru a stopa "agresiunea publică permanentă la adresa CEC. (…) Disputele politice și interesele economice de alcov pun în pericol viitorul celei mai vechi instituții bancare din România și mii de locuri de muncă sunt afec-tate de incoerența în guvernare și de haosul generat de clasa politică."
BNS se declară împotriva intențiilor Guvernului Ponta de a trece Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța în subordinea autorităților locale. El acuză "interesele economice și politice care gravitează în jurul portului Constanța", dând ca exem-plu vânzarea către un SRL din străinătate a prerogativelor statului român privind pavilionul maritim. 
Nu în ultimul rând, sindicatele acuză Puterea că nu și-a respectat angajamentele privind modificarea legislației muncii și a dialogului social, că manifestă un dispreț total față de partenerii sociali. "Altfel decât disprețuitor nu putem califica gestul premierului Victor Ponta de a ignora organizațiile sindicale și patronale care discutau în cadrul Consiliului Tripartit strategia de ocupare și de a alege să se întâlnească, în schimb, cu membrii unor asociații și structuri patronale care sfidează legea dialogului social!"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6332 secunde