BNR pune în circulație un set de trei monede

116
BNR pune în circulație un set de trei monede - bnrbatemonedadeargintde10leisize-1372406071.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 1 iulie 2013, un set de trei monede (din aur, din argint și din tombac cuprat) dedicat aniversării a 140 de ani de telecomunicații militare.




Aversul monedei din aur redă imaginea unor militari transmisioniști din Primul Război Mondial realizând legături telefonice, telegrafice și radio pe un câmp de luptă - reproducere după o metopă de pe Monumentul eroilor din arma geniului - Leul, din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "100 LEI" și anul de emisiune "2013".


Aversul monedei din argint redă imaginea unor militari transmisioniști din Primul Război Mondial realizând legături telefonice, telegrafice și radio pe un câmp de luptă - reproducere după o metopă de pe Monumentul eroilor din arma geniului - Leul, din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "5 LEI" și anul de emisiune "2013".


Aversul monedei din tombac cuprat redă imaginea unor militari transmisioniști din Primul Război Mondial realizând legături telefonice, telegrafice și radio pe un câmp de luptă - reproducere după o metopă de pe Monumentul eroilor din arma geniului - Leul, din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "1 LEU" și anul de emisiune "2013".
Reversul, comun celor trei monede, prezintă furgonul unui telegraf de campanie, reprodus după un desen din 1877 de Sava Henția, un soldat transmisionist din Primul Război Mondial, inscripțiile "1873" și "140 DE ANI", iar la exterior, inscripția în arc de cerc "TELECOMUNICATII MILITARE".


Setul de monede, ambalate în capsule de metacrilat transparent, va fi însoțit de o broșură de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactată în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 seturi monede (din aur, argint și tombac cuprat). Prețul de vânzare, fără TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint și din tombac cuprat), inclusiv broșura de prezentare, este de 1.750 lei/set.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Economie : BNR: 133,86 lei gramul de aur!
Marţi, 25 Iunie 2013
Stire din Economie : Veste bună de la BNR!
Luni, 17 Iunie 2013
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4581 lei/euro
Vineri, 07 Iunie 2013
Stire din Economie : EURO DĂ DE PĂMÂNT CU LEUL!
Pagina a fost generata in 0.6203 secunde