€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

BNR pune în circulație încă o monedă din argint

Ştire online publicată Vineri, 08 Februarie 2013. Autor: Cuget Liber Online.
Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 11 februarie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș.

Aversul monedei prezintă imaginea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz și siluetele din față și din profil ale bisericii, decupate în imaginea unui fragment din peretele exterior al acesteia; stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2013” și inscripția „ROMANIA”.

Reversul monedei redă icoana Sfintei Treimi din absida altarului bisericii Sfinții Arhangheli din Rogoz și inscripțiile: „monumente de arta medievala crestina”, „BISERICA SFINTII ARHANGHELI ROGOZ” și anul înălțării „1663”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 370 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9193 secunde