BNR pune în circulație două monede dedicate domnitorului Mircea cel Bătrân

3326
BNR pune în circulație două monede dedicate domnitorului Mircea cel Bătrân - mirceacelbatran-1315567447.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României pune în circulație și lansează în circuitul numismatic, începând cu 12 septembrie 2011, două monede: o monedă din alamă, de circulație, cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani și o monedă din aur, pentru colecționare, cu valoare nominală de 200 lei, ambele dedicate aniversării a 625 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Mircea cel Bătrân.
Aversul pentru moneda de 200 lei prezintă, suprapus parțial peste un cerc hașurat, un grupaj de elemente de design format din: inscripțiile "ROMANIA" și "200", un fragment din imaginea mănăstirii Cozia, anul de emisiune "2011", valoarea nominală a monedei "200 LEI" și stema României.
Aversul pentru moneda de 50 bani prezintă, suprapus parțial peste un cerc hașurat, un grupaj de elemente de design format din: inscripțiile "ROMANIA" și "50", un fragment din imaginea mănăstirii Cozia, anul de emisiune "2011", valoarea nominală a monedei "50 BANI" și stema României.
Reversul, comun, prezintă portretul domnitorului Mircea cel Bătrân într-un medalion oval și inscripția în arc de cerc "MIRCEA CEL BATRAN 1386-1418" pe un fundal care sugerează un ornament mural de pe biserica mănăstirii Cozia.
Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul României.
Monedele din aur, pentru colecționare, cu valoare nominală de 200 lei, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR 4,2353 lei/euro
Pagina a fost generata in 0.9965 secunde