€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

BNR lansează o nouă monedă din argint

Ştire online publicată Marţi, 07 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Începând cu data de 13 mai 2019, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Emmanuel de Martonne.


Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală - 10 lei; diametru - 37 mm; greutate - 31,103 g. Aversul monedei prezintă o expediție a geografului francez Emmanuel de Martonne în munții Carpați, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.
Reversul monedei prezintă portretul lui Emmanuel de Martonne, semnătura acestuia și inscripția în arc de cerc „EMMANUEL DE MARTONNE”.


Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.
Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 350,00 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.


Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7725 secunde