BNR LANSEAZĂ O MONEDĂ DE AUR. Iată ce sărbătorim

159
BNR LANSEAZĂ O MONEDĂ DE AUR. Iată ce sărbătorim - mondedadeaurromaniasua-1499255035.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii. Caracteristicile monedei sunt următoarele: are valoarea nominală de 100 lei, este din aur, are diametrul de 21 mm și greutatea de 6,452 g. Aversul monedei prezintă imaginea podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării și a parteneriatului, inscripția "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "100 LEI" și anul de emisiune "2017". Reversul monedei redă o reprezentare parțială a Statuii Libertății de la New York și inscripția ,,PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA-STATELE UNITE ALE AMERICII-1997".


Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză și franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.


Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.


Monedele din aur dedicate împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6425 secunde