BNR lansează în circulație bancnota de 20 de lei

640
BNR lansează în circulație bancnota de 20 de lei - bnrlanseazaincirculatiebancnotad-1637868319.jpg
Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Națională a României pune în circulație o bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului într-o conferință de presă vineri, 26 noiembrie 2021, ora 12.00, susținută de Mugur Isărescu - guvernatorul BNR.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească, se arată în comunicatul BNR.

Pe aversul bancnotei, principalul element grafic este portretul Ecaterinei Teodoroiu, cu anii în care a trăit (1894-1917). Imaginea bancnotei împreună cu toate elementele de siguranță vor fi prezentate în conferința din 26 noiembrie.

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

Totodată, începând cu 1 decembrie 2021, Banca Națională va lansa în circuitul numismatic replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881. Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 30.000 bucăți.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.875 secunde