BNR, către Ministerul de Finanțe: Trebuie să ne consultați înaintea deciziilor privind politica monetară

329
BNR, către Ministerul de Finanțe: Trebuie să ne consultați înaintea deciziilor privind politica monetară - mugur-1548495192.jpg

Articole recomandate

Banca Națională a României (BNR) a anunțat că își dorește, ca și până acum, "o cooperare loială" cu ministerul, dar a atenționat că o astfel de cooperare presupune consultare prealabilă a băncii centrale atunci când sunt adoptate decizii care afectează politica monetară și stabilitatea financiară a țării. Anunțul vine după ce Ministerul de Finanțe a atras atenția că banca centrală trebuie să stabilească și să supravegheze respectarea regimului valutar.


Joi, PSD a cerut BNR să își facă datoria și să apere moneda națională, afirmând că BNR are destule resurse în acest sens.


Vineri, Ministerul Finanțelor a atras atenția că banca centrală trebuie să stabilească și să supravegheze respectarea regimului valutar. În plus, ministerul a subliniat că "Guvernul își dorește o cooperare loială" cu banca centrală.


Ulterior, BNR a reacționat și a atras atenția că o cooperare presupune și consultarea băncii centrale.


"Banca Națională a României este implicată permanent, cu atât mai mult în aceste zile, în elaborarea și aplicarea politicii monetare și a politicii de curs de schimb, în conjunctura determinată de factori interni și internaționali. În acest context, BNR își dorește, ca și până acum, "o cooperare loială cu Ministerul Finanțelor Publice pentru armonizarea politicilor fiscale și monetare în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri". O asemenea colaborare presupune însă o consultare prealabilă a BNR atunci când sunt adoptate decizii care afectează politica monetară a băncii centrale și stabilitatea financiară a țării", se arată în comunicat.


BNR a anunțat, vineri, un curs de referință de 4,7648 lei, aceasta fiind a 11-a oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record în raport cu leul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9978 secunde