Bitcoin a ajuns la cea mai mare valoare atinsă vreodată

989
Bitcoin a ajuns la cea mai mare valoare atinsă vreodată - 1-1606845953.jpg

Articole recomandate

Bitcoin a ajuns la cea mai mare valoare atinsă vreodată, ajungând la 19.920,53 de dolari (16.540,71 de euro), potrivit furnizorului de date Coindesk, citat de BBC şi Digi24.


Moneda virtuală a avut nevoie de aproape trei ani pentru a depăși recordul anterior, când a atins un nivel mai mic cu aproximativ 137 de dolari față de actuala cotație. De la începutul anului, bitcoin a crescut cu peste 170%. Analiștii sugerează că unii investitori au considerat moneda virtuală un „refugiu sigur” într-un moment de incertitudine cauzat de pandemia de coronavirus, dar că rămâne totuși volatil. Bitcoin a scăzut sub 3.300 de dolari la un moment dat, după ce a atins recordul anterior.


Alți factori care au susținut creșterea bitcoin includ PayPal, care permite folosirea platformei pentru a cumpăra și vinde monedele virtuale, și un număr de mari investitori instituționali care și-au declarat interesul de a cumpăra fonduri legate de cripto-monedă. Printre aceștia se numără Guggenheim Partners, o firmă de pe Wall Street care a anunțat vineri că ar putea investi până la 530 milioane de dolari într-un fond de investiții legat de bitcoin.


„Se pare că nu trece o zi în care nu citim un titlu despre un fond sau o companie care să-și exprime intenția de a pune o parte din fondurile lor în bitcoin”, a spus Rhian Lewis, autorul cărții The Cryptocurrency Revolution.


„Previziunile sunt de obicei greșite, deci este foarte probabil să existe mai multe scăderi și multă volatilitate. Dar de data aceasta lucrurile par diferite de maximul din 2017, se pare că există o cerere reală”, a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5653 secunde