Beneficiarii programului de sprijin pentru tomate au primit peste 200 milioane de lei

110
Beneficiarii programului de sprijin pentru tomate au primit peste 200 milioane de lei - beneficiariiprogramuluidesprijin-1565333059.jpg

Articole de la același autor

În data de 6 august 2019 a fost plătită ultima tranșă către fermierii înscriși în ciclul I al programului de sprijin pentru tomate. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat în conturile direcțiilor agricole județene suma totală de 201,5 milioane lei, reprezentând plata beneficiarilor înscriși în programul de sprijin pentru tomate din ciclul I.


Astfel, dintr-un număr de 19.166 legumicultori înscriși în ciclul I, 14.398 au depus cereri și au primit banii, iar 8.952 încă livrează pe piață, întrucât au obținut producție suplimentară. 


Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.


Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro pe an sunt următoarele: 


- să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;


- să obțină o producție de minim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;


- să fie înregistrați în evidențele registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8821 secunde