Băuturile alcoolice au reguli noi

298
2
Băuturile alcoolice au reguli noi - bauturilealcoolice-1416755607.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin pentru aprobarea normelor tehnice de producere, etichetare și punere în circulație a băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea și vinul, destinate consumului uman.

Iată câteva dintre prevederi: potrivit actului normativ, produsele agricole admise pentru a fi utilizate, ca atare sau în amestec la producerea băuturilor alcoolice fermentate, sunt următoarele:

- fructele din cultura și/sau flora spontană, inclusiv sucurile provenite din acestea, ca atare sau concentrate, cu excepția strugurilor și a sucurilor

sau a musturilor provenite din struguri;

- cerealele și plantele tehnice;

- produsele apicole.

Alcoolul etilic din băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea și vinul, destinate consumului uman ca atare, trebuie să provină exclusiv prin fermentația alcoolică a zaharurilor din compoziția naturală a produselor agricole sus-menționate.

Aromatizarea și colorarea sunt permise numai cu arome, coloranți și/sau ingrediente cu proprietăți aromatizante, colorante și fără a induce în eroare consumatorul cu privire la categoria și originea produsului finit.

Îndulcirea se poate realiza numai după terminarea procesului de fermentare, prin adaos de miere, respectiv parteneri cu rezervă de zahăr: suc, suc concentrat și suc concentrat rectificat obținute în exclusivitate din produsele agricole sus menționate, cu condiția de a nu induce în eroare consumatorul cu privire la categoria i originea produsului finit.

Comercializarea se face sub denumirea de "băuturi alcoolice fermentate". În cazul în care băutura este obținută prin fermentarea exclusivă a unui fruct se adaugă denumirea acestuia. La fel în cazul celor obținute din cereale.

Denumirea "băuturi alcoolice fermentate" poate fi înlocuită cu cea de "cidru de mere", "cidru de pere", când se obține exclusiv din respectivul fruct. Pentru băuturile obținute din fermentarea produselor apicole se va folosi denumirea de "hidromel".

Este permis amestecul de produse agricole în vederea obținerii de băuturi alcoolice fermentate, dar numai din aceeași grupă de produse. În schimb nu este admis amestecul între băuturile alcoolice.

Băuturi alcoolice fermentate pot fi comercializate doar îmbuteliate, iar etichetele lor trebuie să cuprindă, obligatoriu, elemente precum: denumirea, ingredientele, concentrația alcoolică, data durabilității minimale și condițiile de depozitare. 

Comentează știrea

DODO
23 noiembrie 2014
otravuri

Chiar nu stiu autoritatile cita otrava sub nume de bauturi circula ? La sate am vazut coniac sau votca la bidoane de 5l de plastic ( ??? ),la pret de sa tot bei ( sI sa mori ) ,sau am citit pe o eticheta da Muscatel - ,, bautura cu AROMA de vin,, !!! De ce se lamenteaza cei de la asociatia vinarilor ca in comert peste jumatate din vinuri sint falsuri, deci se stie Cine aproba astea pe piata ? Asta este o crima asupra populatiei si asa excesiv de inseteta, mai rau ca la americani in timpul prohibitiei.Celebrul impuscat Stefanescu era mic copil fata de astia. Creste alarmant numarul alcolicilor , cu repercursiunile lor sociale, dar banii lor sint mai importanti.Nici un ONG nu s-a implicat sa faca vre-un program pe tema asta.

10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale
12 martie 2015
10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale

You just have to add more tape, tie rope over it, etc. 10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale http://www.partytentforsale.com/10x30m-marquee-tent-300-people-wedding-tents-sale.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde