Bancherii vor să limiteze creditarea în valută

217
Creditarea în valută reprezintă o vulnerabilitate pentru țările Europei Centrale și de Est, motiv pentru care ar trebui limitată, prin măsuri concrete, implementate la nivelul UE, a declarat ieri Ionuț Dumitru, economistul-șef al Raiffeisen Bank România.
"Cred că sunt necesare măsuri concertate la nivelul Uniunii Europene pentru a limita creditarea în valută, care reprezintă o vulnerabilitate pentru țările ECE. În același timp, creditele în monedă exotică ar trebui interzise, și nu cred că ar deranja pe nimeni acest lucru", a spus Dumitru.
El a mai precizat că este nevoie și de o stimulare a creditării în lei pe termen lung, prin stimularea pieței secundare a titlurilor de stat și prin crearea unei referințe de dobândă, cu ajutorul scadențelor mai lungi.
"Creditarea în monedă națională ar trebui să fie un obiectiv pentru toată lumea. Businessul nu va mai fi la fel ca înainte. Recuperarea economică va fi foarte lentă, iar creditarea nu va mai atinge nivelul anterior", a declarat, la rândul său, Lucian Anghel, economistul-șef al Băncii Comerciale Române (BNR).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8378 secunde