Avicola Corbu, investiții de milioane de euro

6691

Articole recomandate

Aflată la ieșirea din localitatea Corbu, ferma de găini pentru producerea ouălelor de consum a renăscut în ultimii ani datorită investițiilor majore care s-au făcut din fonduri proprii. În curând, la Corbu, va exista una dintre cele mai frumoase și mai moderne ferme la standarde europene, și când afirmăm acest lucru, n-o facem în mod gratuit, ci ne bazăm pe certitudini. Potrivit șefei de fermă, s-au accesat fonduri europene pentru modernizarea fermei de găini în valoare de 1.800.000 de euro, care va duce la creșterea capacității fermei de la 40.000 la 75.000 de găini ouătoare și la îm-bunătățirea condițiilor de bunăstare, conform cerințelor UE. În prezent, ferma deține un număr mic de găini ouătoare (cca 28.000 de capete), ce produc zilnic un număr de 18.000 de ouă, care ajung pe piață la consumatori, după sortarea și inscripționarea lor, manoperă care în prezent este asigurată de două angajate. Depozitarea și sortarea se fac în noul centru de colectare-sortare și ambalare ouă care a fost finalizat și dotat cu echipament de ultimă generație, cu o capacitate de sortare de 16.000 de ouă/oră, unde sunt asigurate condiții optime de păstrare, însă nu apucă să stea prea mult aici, deoarece sunt livrate imediat pe piață. "Acesta este unul dintre atuurile noastre - zilnic, 18.000 de ouă extraproaspete sunt livrate către magazinele noastre proprii dar și către alte societăți comerciale din orașul Năvodari și Constanța. Nu suntem lipsiți de modestie, adevărul este că ouăle produse de noi sunt foarte apreciate de consumatori datorită calită-ților gustative deosebite și prospețimii lor. Acest lucru se datorează faptului că folosim în hrana păsărilor cereale de cea mai bună calitate, naturale, fără aditivi furajeri achiziționate direct de la producători", ne-a declarat șefa de fermă.

În momentul acesta, lucrările de modernizare se află într-un stadiu foarte avansat, construcția halei pentru creșterea puicuțelor pentru înlocuire este finalizată, urmând ca în primul trimestru să fie echipată cu baterii și populată cu puicuțe de o zi. De asemenea, a început construcția celor două hale noi pentru găini ouă consum, au fost cumpărate remorca tehnologică și tractorul pentru transportul furajelor, dar și cântarul basculă cu o capacitate de 60 de tone, pentru cântărirea materiilor prime.

Standarde europene

Pe lângă ferma de găini ouă consum, Avicola Corbu, deține o fermă pentru creșterea puilor de carne, în care funcționează, în momentul de față, două hale ce au fost reabilitate și dotate cu echipament nou și modern pentru creșterea pui-lor de carne la standarde europene achiziționat din Germania. În cele două hale sunt crescuți 20.000 de pui, care, odată ajunși la greutatea optimă, sunt sacrificați și livrați pe piață, la magazinele proprii. În ferma de pui funcționează un centru de sacrificare propriu, pentru puii de carne, autorizat sanitar-veterinar, singurul de acest gen din județul Constanța. Dotat cu echipament complet pentru sacrificarea puilor în condiții de zoo-igienă, conform normelor sanitar veterinare; și când spunem complet ne referim la faptul că este compus din: asomator, carusel de sângerare, opăritor, de-plumător, jgheab pentru eviscerare și container pentru refrigerare a carcaselor de pui. Investiția s-a ridicat la peste 3 miliarde de lei vechi și a fost făcută cu fonduri proprii, ne-a precizat șefa fermei.

Într-adevăr, întregul sistem de furajare și microclimat al halelor de pui este computerizat, monitorizarea fiind asigurată de un singur angajat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Social : Atenție, se oprește apa la Corbu!
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Arestați pentru un scandal la Corbu
Pagina a fost generata in 0.3813 secunde