Avertismentul mecanicilor de locomotivă către Guvernul Grindeanu

307
Avertismentul mecanicilor  de locomotivă către Guvernul Grindeanu - avertismentulmecanicilor-1487263957.jpg

Articole de la același autor

Modificările operate de Guvernul Boc în legislația muncii, în anul 2011, împotriva voinței sindicatelor, au perturbat grav sistemul salarial din România. Odată cu eliminarea contractelor colective de muncă la nivel național și de ramură, au dispărut coeficienții minimi de ierarhizare a funcțiilor.

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România semnalează faptul că, în lipsa respectivilor coeficienți, măsurile de creștere a salariului minim pe economie luate de ultimele guverne au dus la aplatizarea grilelor de salarizare, la reducerea sau chiar ștergerea diferențelor dintre unele funcții, efectul fiind descurajant pentru competență și valoare.

"La societățile de transport fero-viar, după ultima majorare a salariului minim garantat în plată la 1.450 lei, s-a ajuns ca salariații până la clasa 27 (din totalul de 46 de clase), cu responsabilități în siguranța circula-ției feroviare să fie plătiți cu 1.450 lei, ca și un muncitor necalificat, numărul salariaților aflați în această situație reprezentând aproximativ jumătate din personalul feroviar", se arată într-un comunicat al federației.

Din cauza salariilor mici, un număr tot mai mare de lucrători feroviari pleacă, fără a putea fi înlocuiți cu alții.

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România solicită Guvernului Grindeanu ca la fundamentarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale societăților feroviare pentru anul 2017 să aibă în vedere acordarea drepturilor salariale suspendate la ora actuală în contractele colective de muncă, pentru a evita conflictele sociale ce vor izbucni în cazul eșecului negocierilor pentru noile contracte colective de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde