Avertismentul lui Boc: România trebuie să absoarbă 6 miliarde de euro pentru a evita recesiunea

2135
Avertismentul lui Boc: România trebuie să absoarbă 6 miliarde de euro pentru a evita recesiunea - emilboc-1325780744.jpg
Plățile către beneficiari au totalizat peste trei miliarde de euro, ajungând la un procent de 14,85% din suma alocată României, de către UE, pentru perioada 2007-2013. Rambursările de la Comisia Europeană pe fondurile structurale și de coeziune sunt de doar 700 de milioane de euro.

Premierul Emil Boc afirmă că anul 2012 este crucial din două puncte de vedere: în primul rând, e vorba de 6 miliarde de euro pe care guvernul și-a propus să îi aducă de la Uniunea Europeană, pe fonduri europene, de coeziune și pentru agricultură. De acești bani depinde atât creșterea economică a României cât și realizarea obiectivelor pe care și le-a propus prin Legea bugetului de stat. "În condițiile în care, în Europa, se vorbește de revenirea la recesiune, cele 6 miliarde de euro sunt foarte importante pentru economia românească, pentru a evita reintrarea în recesiune și, mai ales, pentru a-și realiza creșterea economică.

Dacă nu se îmbunătățește ritmul absorbției fondurilor europene, există riscul pierderii de fonduri pentru România, iar acest lucru se va resimți în anul 2013, a avertizat premierul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2684 secunde