Avansul la creditele imobiliare crește exploziv

288
Avansul la creditele imobiliare crește exploziv - avansullacredite-1462294703.jpg

Articole de la același autor

Inevitabilul s-a produs. Promulgarea legii "dării în plată" a generat imediat efectele anunțate de bancheri. Pu-blicația electronică bankingnews.ro a anunțat că BRD a decis să majoreze avansul la creditele ipotecare în lei și să renunțe la finanțările imobiliare în euro. La rândul ei, Alpha Bank, cea mai mare bancă grecească din Ro-mânia a înăsprit și ea condițiile de acordare a împrumuturilor ipotecare, majorând avansul de la 15% la 30%, pentru creditele în lei, și de la 25% la 40%, pentru cele în euro.


În ultimele luni, pe fondul tensiunilor generate de discuțiile privind această lege, Raiffeisen Bank, Banca Româ-nească, Garanti Bank, Bancpost și Intesa Sanpaolo Bank au mărit avansul pentru finanțările imobiliare. La rândul lor, managerii BCR și Băncii Transilvania au anunțat că majorarea avansului este previzibilă.


Schimbările provocate de legea "dării în plată" amenință să blocheze piața creditului imobiliar. Efectele vor fi resimțite nu doar de populație, care nu va mai avea acces la împrumuturi, ci și de agenții economici din construcții, industria materialelor de construcții, transporturi și servicii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0395 secunde