Au sărbătorit împreună cea de-a 100-a aniversare a Forțelor Aeriene Regale și a României

140
Au sărbătorit împreună cea de-a 100-a aniversare a Forțelor Aeriene Regale și a României - ausarbatoritimpreuna-1531310785.jpg

Articole de la același autor

Membrii Forțelor Aeriene Regale de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK), de lângă Constanța, au organizat o serie de evenimente în zona locală pentru a sărbători împreună cea de-a 100-a aniversare a Forțelor Aeriene Regale și a României, se arată într-un comunicat de presă.


Comandantul 135 Expeditionary Air Wing (EAW), Wing Commander (Wg Cdr) Chris Ball, și personalul aflat sub comanda sa la Baza Aeriană MK au început celebrările cu o paradă comună la sediul Forțelor Navale Române din Portul Constanța, unde membrii 135 EAW s-au alăturat personalului de la Garda de Onoare a României și din Forțele Aeriene și Forțele Navale Române.


Ofițeri cu grad înalt din Forțele Armate ale Statelor Unite ale Americii (SUA) și din Forțele Armate Române, inclusiv Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, contraamiralul de Flotilă, Daniel Căpățînă, precum și sub-prefectul județului Constanța Accoium Levent, și reprezentantul Ambasadorului Britanic în România, Tanya Collingridge, s-au alăturat celor prezenți la această ceremonie. 


În timpul alocuțiunii sale, Wg Cdr Chris Ball a spus:
"Astăzi, în Marea Britanie, 100 de aeronave vor survola deasupra Londrei pentru a sărbători RAF 100 și pentru a inspira o nouă generație; ar fi un vis să ne gândim că poate am inspirat măcar câțiva oameni aici, în România. Știu că mulți militari RAF s-au întors în România în calitate de turiști. Sper că putem împărtăși următorii 100 de ani ca parteneri NATO, prieteni și aliați".
Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, Contraamiralul Daniel Căpățînă, a adăugat:
"Evenimentul de astăzi pentru a celebra RAF 100 și România 100 este reprezentativ pentru relația de cooperare și pentru puternica alianță împărtășită de cele două națiuni. Prezența aeronavelor RAF Eurofighter Typhoon la Mihail Kogălniceanu a îmbunătățit semnificativ interoperabilitatea noastră; detașamentul dumneavoastră este o oportunitate mare pentru noi de a ne antrena și de a lucra împreună ".


După paradă, Wg Cdr Chris Ball și militarii britanici s-au întors la Baza Aeriană MK împreună cu omologii lor americani și români pentru a lua masa împreună. Celebrările de astăzi s-au încheiat prin tăierea tortului RAF 100 de către Comandantul 135 EAW, tort preparat de personalul de catering de la MK.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Iulie 2018
Stire din Economie : Școală de vară la CERONAV
Pagina a fost generata in 2.1323 secunde