Au fost lansate peste 300 de rachete antigrindină

92
Au fost lansate peste 300 de rachete antigrindină - aufostlansate-1622380579.jpg

Articole recomandate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a transmis că, în perioada 22-28 mai, au fost lansate peste 300 de rachete antigrindină, pentru a proteja culturile agricole.

„Din punctele de lansare (PL) ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP), au fost lansate 305 rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole şi a comunităţilor locale din zonele de intervenţie. Lansările au avut efectul scontat, iar pericolul căderilor de grindină a fost înlăturat datorită intervenţiilor active în atmosferă din cadrul unităţilor Sistemului”, se arată într-un comunicat al MADR.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină se derulează în perioada 15 aprilie - 15 octombrie 2021, pentru toate Unităţile din structura SNACP. Sistemul Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor protejează în acest an o suprafaţă de aproximativ 1.500.000 hectare, prin funcţionarea unui număr de 65 de puncte de lansare (PL). Acestea aparţin Unităţilor Prahova, care asigură, cu 22 de PL, protecţia culturilor agricole în judeţele Prahova, Buzău, Teleorman şi Olt; Iaşi, care asigură cu 12 PL protecţie pentru judeţele Iaşi şi Vaslui; Vrancea - 10 PL (judeţele Vrancea şi Galaţi); Oltenia - 17 PL (judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi); Timiş - 4 PL (Timiş). Alte 41 PL din cadrul UCCG Iaşi, Vrancea, Timiş şi Mureş se află în diferite stadii de realizare şi punere în funcţiune pe parcursul acestui an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde