De sub nasul autorităților portuare

Au fost furați 525 de stabilopozi din digul de larg

7771
3
Au fost furați 525 de stabilopozi din digul de larg - aufostfurati-1459497378.jpg

Articole de la același autor

După sustragerea contactorilor de cupru de la căile ferate, după jefuirea rețelelor de irigații și devalizarea conductelor de petrol, s-a trecut, acum, la distrugerea digurilor porturilor maritime. Hoția pare să nu mai aibă limite, din moment ce nu mai puțin de 525 (cinci sute două zeci și cinci!) de stabilopozi, cu dimensiuni de 5 t, 10 t ș 25 t au fost sustrași din capătul digului de nord al portului.


Dispariția lor a fost constatată în cursul inventarierii anuale, recent încheiate. Funcționarilor administrației portuare nu le-a venit să creadă când au văzut digul chel. Pe o porțiune de 150 de metri, pe coama de piatră și beton a digului, nu se mai afla nici urmă de stabilopod. Cum au fost ridicați de pe poziție și unde au ajuns cei 525 de stabilopozi, nu se cunoaște încă, ancheta fiind abia la început. 


Autoritățile refuză să facă orice declarație referitoare la acest furt fără precedent în istoria porturilor din întreaga lume. Comportamentul lor este de înțeles, având în vedere faptul că jaful s-a petrecut sub nasul lor. 


Câțiva docheri care lucrează într-un terminal de cereale din apropiere ne-au declarat că au văzut cum, mai multe zile la rând, o macara plutitoare a ridicat stabilopozii din dig, unul câte unul, și i-a încărcat pe nave cu nume arăbești. Fiindcă li s-a părut ciudat ceea ce se întâmplă, au vrut să informeze poliția. "Mi-au spus să-mi văd de munca mea, că nu e treaba măgarului ce face stăpânul. Cu vorbele astea jignitoare mi-au închis gura" - ne-a declarat unul dintre martori, care a dorit să rămână anonim, de teamă să nu i se întâmple ceva.


În buletinele portuare de pe ultimele 3 luni, perioadă în care se presupune că s-a petrecut jaful, nu este înregistrat nici un transport de stabilopozi în port sau în afara lui. Atunci, cum se explică apariția navelor arăbești și a macaralei plutitoare până în capul digului, fără ca ele să fie înregistrate de documentele portuare? După cum se cunoaște, când e vorba de nave neidentificate care apar pe radare, Poliția de Frontieră dă dezmințiri, spunând că ar fi vorba de valuri mai mari, stoluri de păsări sau formațiuni noroase. Probabil că stolurile de pescăruși și de lebede sunt vinovate de dispariția celor 525 de stabilopozi.


Comentează știrea

geo mazfaga
3 aprilie 2016
stabilopozi

Stiu eu unde sunt! Ia luat apa..i

Rad maz
3 aprilie 2016
au disparut ...banii tuturor cetatenilor

Asta daca nu e pacaleala de 1Aprilie. Dar nu.. nu avea cum sa fie pacaleala, este Romania. Stabilopozii aia nici NU au fost vreodata acolo!!!

mircea
4 aprilie 2016
stabilopozi disparuti

ar trebui sa fie intrebat cel care a amplasat semnul cu accesul interzis "persoanelor neautorizate" la mijlocul digului, probabil ca aceste persoane "neautorizate" biciclisti, pescari, alergatori etc s-ar fi constituit in martori la furt. cand am intrebat la politia de frontiera de acest semn au declarat ca nu are legatura cu dansii. Nici cei de la intrare in port (angajati APC) nu stiau ca el exista, si care ar fi rolul lui in acea zona, zona fara restrictii in ultimii 15 ani de cand fac acest dig pe jos la sfarsitul de saptamana cand vremea permite acest lucru.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,43 bani
Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Avem 597 mii de șomeri declarați
Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Rata șomajului a ajuns la 6,5%
Pagina a fost generata in 1.1565 secunde