Atenție, se ieftinesc tabletele

2559
Atenție, se ieftinesc tabletele - sonys1tabletheldsmall-1325690895.jpg
La acest început de an, tot mai mulți producători își oferă produsele la prețuri semnificativ reduse, informează portalul Money.ro.

Succesul producătorilor de e-readere i-a determinat și pe producătorii de tablete să reacționeze, potrivit presei franceze. În Statele Unite, nebunia reducerii prețurilor a fost declanșată de lansarea pe piață a modelelor mixte (e-readere care permit și utilizarea internetului), ca Kindle Fire al celor de la Amazon, vândut pentru doar 199 de dolari. Ulterior, mai mulți fabricanți de tablete de 7 inci și-au coborât prețurile până la circa 200 de dolari.

De data aceasta, producătorii umblă și la prețurilor tabletelor de dimensiuni mai mari, cu o diagonală de 10 inci. Astfel, de la 1 ianuarie, Tablet S a celor de la Sony este vândută cu o reducere de 100 de dolari în Statele Unite, modelul de bază de 16 GB fiind oferit la 399 de dolari, față de 499 de dolari, prețul anterior. Din păcate, producătorul nipon nu a făcut încă un anunț similar și pentru piața europeană. Și Motorola va coborî prețurile pentru modelul său Xyboard, lansat cu câteva săptămâni în urmă.

Francezii spun că Asus și Samsung ar putea copia această politică, în ciuda faptului că tabletele lor rămân destul de scumpe, fiind în aceeași categorie de preț cu celebrul iPad al celor de la Apple, device care se lăfăie pe primul loc în topul vânzărilor.

La acest început de an 2012, producătorii de tablete vor încerca să-și epuizeze stocurile înainte de a scoate pe piață modele noi, mai performante. Noua generație de tablete va folosi versiunea 4 a sistemului de operare Android și va avea procesoare mai rapide, ca, de exemplu, Tegra 3 de la Nvidia. Caracteristici cu care producătorii speră să lupte cât mai eficient cu dominația Apple.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Decembrie 2011
Stire din Economie : Apple mai pregătește ceva
Pagina a fost generata in 0.1994 secunde