€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Atenție pescari! Iată care sunt perioadele de prohibiție!

Ştire online publicată Luni, 11 Februarie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură a instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. Perioada de prohibiție are o durată de 60 de zile, în intervalul 11 aprilie - 9 iunie 2019, inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în intervalul 26 aprilie - 9 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în legislație.

Se interzice pescuitul de: știucă, pietrar, fusar, ghiborțul de râu, cernușcă, șalăul vărgat, asprete, pecarină, guvid, zglăvoaca răsăriteană, lostriță, mihalț, caracudă, precum și alte viețuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A și 4B din OUG nr. 57/2007.

În Marea Neagră se interzic:

- reținerea, deținerea și comercializarea rechinului în perioada 15 martie - 15 aprilie inclusiv și în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie inclusiv, în afara acestor perioade este permisă reținerea și comercializarea doar pentru exemplarele de rechin pescuite accidental;

- reținerea la bord a femelelor de rechin gestante, pe toată perioada anului;

- pescuitul sturionilor, tot timpul anului, cu excepția pescuitului în scop științific;

- pescuitul gobiidelor, pe o durată de 31 de zile, în perioada 15 aprilie - 15 mai inclusiv;

- pescuitul delfinilor, tot timpul anului, cu obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din Zona Economică Exclusivă (ZEE).

Perioada de prohibiție a calcanului este 15 aprilie - 15 iunie inclusiv.

Capturarea rapanei (Rapana venosa) este permisă tot timpul anului. (I.T.C.)

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8429 secunde