€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Atenție, mâine e ultima zi pentru depunerea declarației unice

Ştire online publicată Luni, 30 Iulie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Mâine, 31 iulie 2018, este ultima zi de depunere a declarației unice.
Contribuabilii persoane fizice pot depune declarația unică online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, declarația unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Dacă declarația unică este depusă online până pe 31 iulie 2018 și plata obligațiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat, iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată.


Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.


Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a declarației unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.
Începând cu anul 2019, declarația unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7377 secunde