ASTRA, în procedură de "redresare financiară"! Iată ce se întâmplă cu asigurarea ta

597
3
ASTRA, în procedură de

Articole de la același autor

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA. Administratorul special al companiei Asigurare-Reasigurare Astra S.A., numit de către ASF, este KPMG Advisory, având ca mandat redresarea financiară a societății.


Din calculele Autorității de Supraveghere Financiară, care vor fi puse la dispoziția administratorului special, Astra va avea nevoie de o majorare de capital semnificativă, urmând ca administratorul special să stabilească suma necesară pentru acest aport de capital.


ASF precizează însă că toate polițele de asigurare emise de către Astra rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare.
"Societatea va fi obligată să onoreze din propriile disponibilități financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din polițele de asigurare", au precizat reprezentanții ASF.


Simultan cu introducerea administrării speciale au fost impuse și o serie de măsuri: inventarierea dosarelor de daună înregistrate în evidențele societății de asigurare, în vederea evaluării daunelor reale și a stabilirii obligațiilor de plată față de creditorii de asigurări; luarea măsurilor necesare pentru calcularea corespunzătoare și în conformitate cu cerințele legale a rezervelor tehnice constituite de societate; interzicerea efectuării de investiții în valori mobiliare și imobiliare cu excepția plasamentelor în depozite bancare și titluri de stat sau certificate de trezorerie; interzicerea înstrăinării bunurilor și/sau activelor societății de asigurare fără aprobarea prealabilă a ASF; luarea măsurilor necesare în vederea accelerării recuperării împrumuturilor acordate în cadrul grupului și interzicerea acordării de noi împrumuturi; inventarierea și evaluarea, conform normelor în vigoare, a creanțelor înregistrate în evidențele societății și anularea creanțelor din asigurare aferente contractelor ieșite din perioada de valabilitate și înregistrarea rezultatelor în contabilitatea societății; reanalizarea politicii de reasigurare și plasarea riscurilor către reasigurători cu rating acordat de agenții de rating recunoscute; efectuarea unui audit de către un auditor reputat.


Comentează știrea

online hermes bags
19 mai 2014
online hermes bags

hermes handbags malleries Stiri Economie : ASTRA, în procedură de "redresare financiară"! Iată ce se întâmplă cu asigurarea ta | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online online hermes bags http://www.gamlekort.dk/sverige-hermes-handbags-online-hermes-bags-2620.aspx

MBT Kaya Shoes
5 iunie 2014
MBT Kaya Shoes

mbt shoes uk official Stiri Economie : ASTRA, în procedură de "redresare financiară"! Iată ce se întâmplă cu asigurarea ta | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Kaya Shoes http://www.xunhuanet.com/mbt-shoes/discount-mbt-shoes-uk.asp

uggs outlet
24 octombrie 2014
uggs outlet

dustbin uggs outlet http://www.vancouverwhalewatch.com/uggs-outlet/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3059 secunde