X
X

Astăzi este Ziua Navigatorilor. Cum va fi marcat evenimentul la Constanța

Ştire online publicată Marţi, 25 Iunie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
În 2010, la conferința de la Manila, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a instituit Ziua Navigatorilor. Aceasta este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 iunie. 


Cu acest prilej, în întreaga lume se desfășoară o serie de acțiuni ce urmăresc creșterea gradului de conștientizare, de către opinia publică, a rolului navigatorilor în comerțul internațional. Ele aduc în fața publicului problemele cu care se confruntă navigatorii.


Pentru ediția din 25 iunie 2019 a Zilei Navigatorilor, tema aleasă este "Eu sunt la bord cu egalitatea de gen". De altfel, pe parcursul întregului an, sub egida Organizației Maritime Internaționale, se desfășoară o campanie prin care se urmărește o mai mare conștientizare a importanței egalității de gen și a faptului că femeile ar putea avea o mai mare contribuție în sectorul maritim. 


Evenimentul de astăzi va fi marcat la Constanța printr-o festivitate organizată de Sindicatul Liber al Navigatorilor. La reușita lui își va aduce contribuția și Clubul Umoriștilor Constănțeni, printre membrii lui 
aflându-se marinari și foști constructori de nave.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3768 secunde