Asistență macrofinanciară de 3 miliarde de euro pentru zece țări vecine cu UE

215
Asistență macrofinanciară de 3 miliarde de euro pentru zece țări vecine cu UE - asistentamacrofinanciarade3milia-1587649923.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat o propunere privind un pachet de asistență macrofinanciară în valoare de 3 miliarde de euro, destinat unui număr de zece parteneri din cadrul politicii de extindere și de vecinătate, pentru a-i ajuta să limiteze impactul economic negativ al pandemiei de coronavirus.

Distribuirea fondurilor va fi următoarea: Republica Albania (180 de milioane de euro), Bosnia și Herțegovina (250 de milioane de euro), Georgia (150 de milioane de euro), Regatul Hașemit al Iordaniei (200 de milioane de euro), Kosovo (100 de milioane de euro), Republica Moldova (100 de milioane de euro), Muntenegru (60 de milioane de euro), Republica Macedonia de Nord (160 de milioane de euro), Republica Tunisiană (600 de milioane de euro) și Ucraina (1,2 miliarde de euro).

"Solidaritatea europeană nu trebuie să se oprească la frontierele Uniunii noastre, deoarece, în această criză globală, învingem sau pierdem împreună. Astăzi, Comisia Europeană face un pas decisiv pentru a sprijini zece dintre vecinii noștri în lupta împotriva coronavirusului. Fac apel la Parlamentul European și la Consiliu să convină rapid asupra acestui pachet important", a declarat Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie.

Fondurile vor fi puse la dispoziție timp de 12 luni sub formă de împrumuturi în condiții foarte avantajoase, pentru a ajuta aceste țări să își acopere nevoile de finanțare imediate și urgente. Împreună cu sprijinul din partea Fondului Monetar Internațional, aceste fonduri pot contribui la consolidarea stabilității macroeconomice și la crearea unui spațiu de manevră care să permită alocarea de resurse menite să protejeze cetățenii și să atenueze consecințele socioeconomice negative ale pandemiei de coronavirus.

Acest instrument rămâne disponibil și pentru alte țări eligibile care se confruntă cu dificultăți legate de balanța de plăți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.349 secunde