ASF reduce la jumătate cota aplicată veniturilor obținute de brokerii de asigurare

751
ASF reduce la jumătate cota aplicată veniturilor obținute de brokerii de asigurare - asf-1504192360.jpg

Articole recomandate

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința din data de 30 august, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obținute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF, se arată într-un comunicat al instituției remis, ieri, Agerpres. 


"Decizia vine în sprijinul dezvoltării și reașezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piață", a declarat președintele ASF, Leonardo Badea. 


Cota va fi redusă de la 0,2% la 0,1% din venituri, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2017. 


La rândul său, vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări, susține că decizia Consiliului ASF contribuie la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piața de asigurări din România. 


"Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piața de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susținere și de consolidare a pieței asigurărilor și de creare a premiselor de creștere a gradului de satisfacție a asiguraților, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere", a afirmat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu. 


Modificarea Regulamentului 16/2014 va fi publicată în Monitorul Oficial, mai spun reprezentanții autorității.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2336 secunde