Artista kazahă Leyla Mahat expune la București. "Opera ei depășește barierele culturale și geografice"

Joi, 21 Martie 2019
417
KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, aduce în atenția publicului iubitor de artă din București expoziția artistei kazahe Leyla Mahat, "Here I am", ce va avea loc la Galateca între 11 martie și 4 aprilie. Intrarea la expoziție este gratuită. 


"Leyla Mahat este una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Kazahstan, primind numeroase premii și recunoaștere în varii părți ale lumii. Opera ei depășește barierele culturale și geografice, transformându-se într-un limbaj universal al artei ce aduce oameni de culturi diferite mai aproape. Expoziția sa propune un discurs despre găsirea identității proprii și despre relația dintre umanitate și natură, teme universale ce sunt abordate zilnic, fiind de o importanță majoră în lumea actuală", a declarat Excelența Sa Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România. 


La rândul lui, Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International, a spus că, din punctul său de vedere, consideră că educația prin artă joacă un rol foarte important în dezvoltarea alternativă a comunităților. 


"Avem o lungă istorie în susținerea artiștilor naționali și internaționali, ca parte din angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea parteneriatului cultural dintre România și Kazahstan printr-o mare varietate de inițiative. Credem că educația prin artă joacă un rol foarte important în dezvoltarea alternativă a comunităților. De aceea, ne dorim să continuăm susținerea artiștilor și artistelor ce contribuie activ la schimbare", a declarat Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International. 
Leyla Mahat, profesor asociat al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din Kazahstan, a ținut expoziții în toată lumea, inclusiv în țări precum Italia, SUA, India, China, Germania, Japonia, Belgia, Marea Britanie și este câștigătoare a mai multor premii, precum Premiul Medalia de Stat – 20 de independență pentru contribuția adusă culturii kazahe și medalia Franz Kafka, primită în Praga, Republica Cehă. 


Expoziția "Here I am" abordează teme precum descoperirea proprii identități și înlăturarea a tot ce nu este necesar, ce dăunează naturii, într-o lume a consumerismului în care relația dintre umanitate și mediu se deteriorează rapid. 


Expoziția poate fi vizitată la Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, București) de marți până vineri între orele 12.00 și 20.00 și sâmbăta între 11.00 și 19.00, între 11 martie și 4 aprilie. 


Pagina a fost generata in 0.283 secunde