Mai multe ştiri online:

Arma de asalt Berretta va fi produsă la Plopeni

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iunie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Uzina Mecanică Plopeni și Berretta Holding au semnat memorandumul de înțelegere care pune bazele asocierii pentru producția în România a armei de asalt ARX 160. 


„Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta și Uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generație. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înființată compania mixtă, iar cel târziu peste șase luni, să înceapă producția”, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău. 


Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod se vor împărți și profiturile societății mixte. Beretta oferă rețeaua sa de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări. 


La Plopeni, va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. Se vor crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni, pentru început se vor face 50 de noi angajări. Pe orizontala industriei vor fi implica mai multe companii românești, printre care IOR SA, aflată în portofoliul Ministerului Economiei. 


Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni poate fi montată o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR. Producția ar putea fi de 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7988 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8337 secunde