"Argus" și "SCUT" conduc în topul scandalurilor comerciale din Constanța

1177
1

Dacă s-ar întocmi un top al scandalurilor din mediul de afaceri al Constanței, cu certitudine că societățile comerciale "Argus" SA
și "SCUT" SA ar ocupa primele două locuri. Performanțele lor în această privință sunt greu de egalat și bănuiesc că nu prea există firme care să le râvnească locul.

La "Argus" SA, acționariatul e divizat în doi poli de putere. Scandalul a izbucnit cu prilejul Adunării Generale Ordinare din 16 septembrie 2011, a cărei miză a fost alegerea administratorilor și preluarea conducerii societății.
"Războiul" este total. Se duce cu toate armele și pe toate fronturile, beligeranții dând dovadă de multă inventivitate. De la declanșarea scandalului, au loc adunări pa-ralele ale acționarilor și există două consilii de administrație care se contestă. Se face uz de orice mijloc: intervenția firmelor de pază, ajutorul avocaților, notarilor și polițiștilor, reclamații la Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, contestații la Registrul Comerțului, acțiuni în instanțele de judecată.
Combatanții au inundat Justiția cu plângeri. La această oră, pe rolul Tribunalului Constanța sunt înregistrate 31 de dosare, în care toată lumea pârăște pe toată lumea și se contestă orice acțiune sau hotărâre a părții adverse.
După cum evoluează conflictul și numărul sesizărilor, ar fi cazul ca Justiția să înființeze o structură specială la Tribunalul Constanța, sub titulatura Secția "Argus". La cât de încurcate sunt căile Domnului și de încinse spiritele, fiți siguri că judecătorii vor avea programul încărcat din zori până în noapte!
Scandalul de la "SCUT" SA pare tras la indigo. Pe câmpul de luptă sunt trimiși în prima linie agenții de pază, să bareze pătrunderea "inamicului" în societate. Administratorii și acționarii țin reuniuni paralele, iar Justiția trebuie să decidă care adunare e legală și care nu.
În "afacerea SCUT" și-a băgat coada și Comisia Națională a Valorilor Mobiliare. De Mărțișor, prin Ordonanța nr. 62/2012, l-a sancționat pe Iancu Guliu, membru al consiliului de administrație al "SCUT" SA, cu o amendă de 1.000 de lei.
Ce primăvară nervoasă, ce balamuc!



Comentează știrea

cugetator imprtial
3 martie 2012
scut

da de ordonantele CNVM nr41,42,si 43 de ce nu scrii, ca acolo sunt sanctionatii marele SIMIONESCU, cel care arata bine RATA si vice pres. FIRU toti administratori SIF TRANSILVANIA, cu privire la ce fac cei trei in COMCM

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Cum a terorizat clanul Raim orașul Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5445 secunde