Rablele Europei ajung în Constanța

Aproape 35% dintre mașinile înmatriculate în mai au peste 13 ani

189
1
Aproape 35% dintre mașinile înmatriculate în mai au peste 13 ani - traficconstanta-1371571204.jpg

Articole de la același autor

Timbrul de Mediu, dar probabil și conturile tot mai subțiri ale constănțenilor, își arată "roadele". La Înmatriculări ajung, de la lună, la lună, tot mai puține mașini noi. Vestea și mai proastă este că nu vorbim despre mașini înmatriculate pentru prima dată în urmă cu cel mult patru - cinci ani, ci cu peste 13!

În luna mai au ajuns la Serviciul de Înmatriculări Constanța în jur de 550 de autoturisme, însă aproape 35% dintre ele cu data primei înmatriculări înainte de anul 2001. Făcând o comparație, puțin peste 16% din numărul total de autoturisme înmatriculate la Constanța în luna mai au fost noi. Și de această dată, toate mașinile marca Dacia înmatriculate de constănțeni, adică 15, au fost noi.

Mașini "bune", dar "bătrâne"

Pe primele două locuri în topul preferințelor constănțenilor, și astfel a Înmatriculărilor în mai, se găsesc mărcile Volkswagen și Opel. De altfel, șoferii constănțeni sunt mari fani ai Volkswagen, marca situându-se de luni bune pe primul loc (de multe ori chiar la mare distanță de ocupanții celorlalte poziții din topul celor mai înmatriculate). Partea proastă este că, de exemplu, din cele aproape 130 de persoane care și-au înmatriculat un Volkswagen luna trecută, în peste 50 de cazuri mașinile au ieșit pentru prima dată pe stradă înainte de 2001. Pe de altă parte, doar 7 au fost noi. De asemenea, și în cazul Opel, peste 45% dintre modelele care au ajuns luna trecută la Înmatriculări au peste 13 ani vechime, iar doar cinci autoturisme au fost la prima înmatriculare.

Și în cazul altor două mărci extrem de apreciate și cumpărate de constănțeni, Audi și BMW, numărul mașinilor noi este foarte mic. Luna trecută s-au înmatriculat la Constanța 34, respectiv 32 de mașini ale acestor mărci, însă doar câte doi șoferi au avut bani pentru modele cu zero kilometri la bord.

O mașină nouă, patru vechi

Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut, în mai, cu 47%, până la 4.107 unități, comparativ cu 7.745 unități consemnate în perioada similară din 2012, a anunțat Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pe de altă parte, în primele cinci luni ale anului a fost consemnată o diminuare de 18,6% a vânzărilor totale de autoturisme și vehicule comerciale în comparație cu intervalul similar din 2012, în timp ce impor-turile de mașini rulate a cunoscut un salt de aproximativ 50%, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În România, vânzările sunt în continuare susținute de achizițiile realizate de către persoanele juridice (85% din total în luna mai), cele către persoanele fizice continuând să scadă până la doar 15% din total.

În ceea ce privește importurile de vehicule rulate, volumul s-a situat, în primele cinci luni din 2013, la aproximativ 86.000 de unități de autoturisme (+42%) și la 18.400 vehicule comerciale (+10%).

Practic, la fiecare autovehicul nou vândut în România au fost aduse, în mai, alte 3,7 second - hand, raport în scădere totuși față de luna anterioară, când acesta era de 4 la 1. 

Comentează știrea

Tram vai!!!
19 iunie 2013
Sa-i multumim benzinei fata "PLUMB"

Si sper sa ramanem fara PLUMB si fara ordonanta ei de tot kktul. Cat despre efect e imbucurator ca se inmatriculeaza numai masini vechi ca sa vada si partidul stat ce a votat. In ianuarie 2012 in Piata Universitatii au urlat ca vor veni si vor face deja efectul se vede "RAHATUL PRAF" si multa gargara. Cat despre viitor traiasca Benzina fara PLUMB!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9973 secunde