Aplicație informatică dedicată operatorilor din turism

215
Aplicație informatică dedicată operatorilor din turism - aplicatieinformaticadedicataoper-1587735414.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, a lansat aplicația dedicată operatorilor economici din turism, în vederea inventarierii sumelor achitate în avans, aferente pachetelor de servicii de călătorie și serviciilor turistice independente încă neexecutate. Aceasta poate fi accesată pe platforma csu.prevenire.gov.ro, secțiunea formulare (Formulare operatori economici din turism).

Prin intermediul aplicației, se vor colecta digital informații financiare din partea operatorilor economici, referitoare la sumele încasate în avans de la clienți pentru pachetele de servicii de călătorie (o combinație de cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie, spre exemplu transport și cazare) și serviciile turistice independente (spre exemplu, doar cazare cu eventuale servicii de masă incluse), totodată despre plățile efectuate către partenerii externi.

Se are în vedere și evidența resurselor umane existente la nivelul acestora (numărul de contracte suspendate, anulate, cu program redus, cât și numărul de contracte suspendate din alte motive). Se recomandă operatorilor economici din turism furnizarea acestor informații prin intermediul formularului online, însă completarea acestuia nu este obligatorie.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Direcția Generală Turism precizează că deține date referitoare la sumele încasate în avans de către agențiile de turism, obținute prin intermediul raportărilor lunare, însă este necesar ca acestea să fie actualizate și completate cu informațiile referitoare la serviciile turistice independente, dar și la resursele umane. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde