European Honey Breakfast

Apicultorii trimit mierea la… școală

156
Apicultorii trimit mierea la… școală - miereajpg-1416502987.jpg

Articole de la același autor

România, cu sprijinul apicultorilor, membri ai Federației asociațiilor apicole din România - ROMAPIS, ai reprezentanților Asociației Procesatorilor, Exportatorilor și Ambalatorilor de Miere din România - APEMAR și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la programul "European Honey Breakfast" (micul dejun european cu miere).

Evenimentul are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind importanța sectorului apicol prin asigurarea securității alimentare, conservarea ecosistemului și biodiversității.

Astăzi, 21 noiembrie 2014, un număr de 12.320 de copii din aproape 40 de școli și grădinițe din întreaga țară vor primi miere la micul dejun, în încercarea de a modela astfel obiceiuri alimentare sănătoase. Totodată, vor avea loc și activități educaționale prin evidențierea beneficiilor consumului de miere. Din municipiul Constanța participă la program asociația Apis Tomitana, Școala generală nr. 9 (cu 370 de elevi) și Școala generală nr. 12 (cu 450 de elevi)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a sprijinit implicarea României în proiectul de promovare a consumului de miere, ca parte a politicilor de susținere a unei alimentații sănătoase, în special în rândul copiilor. Un pas în acest sens a fost realizat la reuniunea Consiliului pentru Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat în luna martie 2014, unde reprezentanții țării noastre, alături de cei ai statelor membre, și-au exprimat intenția de a se implica activ în promovarea sectorului apicol, prin implementarea proiectului european "European Honey Breakfast". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0312 secunde