Apicultorii își dau întâlnire la Târgul Național al Mierii

245
Apicultorii își dau întâlnire  la Târgul Național al Mierii - apicultori-1440938369.jpg

Articole recomandate

Peste 100 de apicultori vor aduce miere și produse apicole din toate colțurile țării, la ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, eveniment organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România, pe platforma apicolă Băneasa, în perioada 4-6 septembrie.

Târgul Național al Mierii a devenit, în ultimii ani, un eveniment tradițional și recu-noscut, dedicat consumatorilor de produse apicole, informează Agerpres.

Expozanții prezenți la cea de-a 13-a ediție a târgului vor etala o gamă extrem de diversificată, de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole - suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc. De asemenea, de acest târg vor putea beneficia și apicultorii, deoarece vor fi prezente și produsele dedicate acestora - stupi și componente, utilaje și alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriție, cărți de specialitate etc.

v v v

Potrivit datelor Asociației Crescătorilor de Albine din România, producția de miere din 2015 va fi mai mică în medie cu circa 30% față de o producție medie anuală de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei și a depopulărilor familiilor de albine.

România se clasează în topul producătorilor de miere pe locul patru în Europa. Țara deține, în prezent, 1,47 milioane de familii de albine și are în jur de 40.000 de apicultori la nivel național, peste 60% dintre aceștia fiind membri ai Asociației Crescătorilor de Albine din România, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum recunoști mierea naturală
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cât costă cea mai scumpă miere
Pagina a fost generata in 0.7282 secunde