APIA eliberează adeverințe pentru fermierii constănțeni

249
APIA eliberează adeverințe pentru fermierii constănțeni - cf228342d3a177c436043a11bf1a1205-1355399481.jpg

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că eliberează adeverințe pentru beneficiarii plăților aferente măsurilor 211 "Sprijin pentru zona montană defavorizată", 212 "Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zona montană" și 214 "Plăți de agro-mediu", din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013, care intenționează să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la băncile care au încheiat convenții cu Agenția.
Până la această dată, APIA a încheiat convenții cu BRD, CEC Bank SA, OTP Bank România SA, Banca Transilvania și B.C.C. Creditcoop și BC Carpatica SA.


Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA astfel: pentru creditele acordate de banca creditoare până la data de 31 decembrie 2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului; pentru creditele acordate de banca creditoare începând cu data de 1 ianuarie 2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31 decembrie 2012.


Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează 80% din valoarea creditelor acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenție.
Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care se confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală în Campania 2012 și că, până la data emiterii adeverinței, au fost efectuate controalele și verificările administrative asupra cererii de plată depuse de potențialul beneficiar, conform reglementărilor legale în vigoare.


De asemenea, în adeverință se va menționa suprafața determinată pentru plată la data emiterii adeverinței pentru măsurile de dezvoltare rurală cuprinse în Axa II din cadrul PNDR 2007-2013, că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinței și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2013 secunde