APIA cumpără cerealele fermierilor cu 101,31 euro/tonă

376
2
Vești bune pentru agricultori. Își vor putea vinde cerealele Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), în perioada 1 noiembrie 2008 – 31 mai 2009, la un preț de intervenție de 101,31 euro/tonă.
După efectuarea tranzacției, fermierii vor aștepta 30 – 35 de zile pentru a-și primi banii.
Cerealele vor fi depozitate la agenți economici de profil agreați de APIA, stocurile astfel constituite urmând să se afle la dispoziția Comisiei Europene. Apoi, APIA va putea scoate cerealele la vânzare, pe bază de licitație. La cumpărare, costul lor este suportat tot de CE.
Pentru a-și putea vinde astfel recolta, fermierii trebuie să se încadreze într-o cantitate maximă de 80 tone. Într-un comunicat oficial al APIA se arată că "cerealele sunt sănătoase, curate și de o calitate corespunzătoare, în vederea comercializării, atunci când au culoarea tipică (…) și nu depășesc nivelurile maxim admise de contaminație, inclusiv de radioactivitate".
Comisia Europeană a lăsat statele membre ale UE să decidă singure ce cantitate minimă pot vinde fermierii. Indiferent de cantitate, fermierii vor trebui totuși să suporte costul analizelor de calitate a cerealelor.
Procedura de vânzare-cumpărare este simplă. Agricultorii completează o ofertă-tip, care poate fi obținută fie de la sediul APIA, fie de pe site-ul agenției, depun cererea la APIA și, după aprobare, livrează cerealele la depozitul desemnat de cumpărător.
"APIA are obligația să cumpere toate cerealele oferite. Singurele condiții sunt următoarele: cerealele trebuie să fie recoltate în UE, în campania 2008, și trebuie să îndeplinească cerințele minime de calitate și cantitate", spun oficialii agenției, citați de NewsIn.

Comentează știrea

ukgePuydRxFKpfyCQpD
1 mai 2014
guyKZulSKfsPFNyXGf

beEHR7 sgjjotwiepnu, [url=http://hvocrdxmxrhc.com/]hvocrdxmxrhc[/url], [link=http://khyhrgyugenv.com/]khyhrgyugenv[/link], http://ojusmftkbrpu.com/

LqoqTcXSsRmQcs
30 august 2014
rNomDgdxoKjxX

TQl4FP hhlcvgvsjjnv, [url=http://qsxvyggjldao.com/]qsxvyggjldao[/url], [link=http://etyuwvirfysh.com/]etyuwvirfysh[/link], http://ptnutdowqvfg.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4129 secunde